Εκτύπωση

Ο Σκοπευτικός όμιλος Κοζάνης ιδρύθηκε το έτος 1996 από μια ομάδα φίλων που είχαν κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τα όπλα και το κυνήγι. Έκτοτε πέρασαν πολλά χρόνια και ο σύλλογος πέρασε από πολλές δυσκολίες και κακοτοπιές όπου άντεξε μεγάλωσε σε μέλη και σε νέες ιδέες όπως ιδιόκτητο σκοπευτήριο Πρακτικής σκοποβολής με 34 στάδια παγκοσμίου προτύπων και ένα γήπεδο (σταντ) για τον Πήλινο στόχο (Τραπ-Σκητ) όπου έχουμε εγκαταστήσει τρεις μηχανές αυτόματης εκτόξευσης δίσκων στους δύο πύργους οι οποίοι είναι από ξύλινη κατασκευή και ένα υπόγειο από μπετόν             

 

Στην λέσχη έχουμε εγκαταστήσει τέσσερις σειρές με μηχανάκια, για θέσεις προπόνησης στον σταθερό στόχο αεροβόλων όπλων, (πιστόλι-τυφέκιο) για τις ανάγκες των αθλητών αυτού του αθλήματος.

Από το νέο έτος ενεργοποιούμε την ακαδημία εκμάθησης σκοποβολής, στα αθλήματα Πρακτικής Σκοποβολής Σταθερού Στόχου (μόνο αεροβόλα) και Πήλινου Στόχου (Τραπ-Σκητ)

Τα μέλη μας ανέρχονται σε 210 περίπου από τα οποία τα 50 είναι αθλούμενα και γύρω στα 30 κάτοχοι πυροβόλων όπλων για τις ατομικές τους ανάγκες στα αθλήματα που ασκούνται.

Η έδρα μας είναι στην οδό Βεροίας 5 στην Πόλη της Κοζάνης και εκαί λειτουργεί και η λέσχη μας. Το Σκοπευτήριο Πρακτικής και Πήλινου στόχου είναι στην Περιοχή της Νέας Νικόπολης Κοζάνης και το Πεδίο Βολής της 10ης ΜΕ όπου έχει περιέλθει στην κυριότητα του Ομίλου με σύμβαση μακρόχρονης μίσθωσης από το ΤΕΘΑ και αφού το έχουμε καθαρίσει από τα απορρίμματα και σκουπίδια που απόθεταν διάφοροι, προχωρήσαμε στην διαμόρφωση και κατασκευή δρόμων, φυτεύοντας γύρω στα 500 δένδρα διάφορων ποικιλιών, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι κάναμε ένα πρότυπο Ευρωπαϊκό σκοπευτήριο, όπου μπορούμε να φιλοξενήσουμε αγώνες Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

 

 Για να γίνει κάποιος μέλος μας, πρέπει να προταθεί υποχρεωτικά από κάποιο παλιό μέλος και να έχει τα απαραίτητα προσόντα από πλευράς υγείας. Οι εγγραφές γίνονται στην λέσχη κάθε Τρίτη και Πέμπτη ώρες 18.00 μμ έως 20.00 μμ και στο σκοπευτήριο της Νέας Νικόπολης Τετάρτη και Σαββάτο ώρες 16.00 μμ έως 20.00 μμ. Να τονίσουμε ότι το σκοπευτήριο λειτουργεί και το βράδυ αφού υπάρχει ο απαραίτητος φωτισμός με προβολής και το τμήμα του Τραπ-Σκητ και το τμήμα της Πρακτικής Σκοποβολής.

Στην εκπαίδευση των μελών μας είναι υπεύθυνοι οι εκπαιδευτές μας οι οποίοι και διδάσκουν τους νέους στην ασφαλή χρήση των όπλων, κάτι που είναι απαραίτητο για την συνέχιση στο κάθε άθλημα, όπου απαιτείται η χρήση πυροβόλων όπλων, και τις τεχνικές για την άνοδο στα αθλήματα αυτά.

Η αγάπη μας αυτή προς την σκοποβολή, μας έφερε στις πρώτες θέσεις χρόνια τώρα και μάλιστα η συμμετοχή αθλητών μας στην Εθνική Ελλάδος στο χώρο της Πρακτικής Σκοποβολής, ήταν για μας το ανώτερο επίπεδο διάκρισης που μας έχει γίνει.

Για 5 συνεχόμενα έτη, αθλητές μας βραβεύονται από την Ομοσπονδία, ως οι καλύτεροι αθλητές έτους.

Τώρα όσον αφορά Διεθνείς διακρίσεις, είναι ένα θέμα που αφορά όλους και με πρώτη την Ομοσπονδία Ελλάδος με τά τα Περιφερικά όργανα και τέλος εμάς που δεν έχουμε σταματήσει να αγωνιζόμαστε για την ποιοτική άνοδο των αθλημάτων Σκοποβολής.